Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου

Κάλεσμα για την αυριανή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, απευθύνουν μέσω κοινής ανακοίνωσής τους η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η κινητήρια δύναμη του τουριστικού μας, οι εργαζόμενοι που  ουσιαστικά για 3 και 4 μήνες μένουν χωρίς κανένα εισόδημα κινητοποιούνται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Με τη συγκέντρωσή τους, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναδεικνύουν τα χρονίζοντα πλέον αιτήματα:

•Επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής.

•Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

•Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικές τις ΣυλλογικέςΣυμβάσεις Εργασίας που υπογράφονται.

•Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία.

•Μέτρα κατά της ακρίβειας.

•Αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

•Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Τη στιγμή που ο τουριστικός κλάδος, αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα εργατικών χεριών και οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί, αφού μεγάλο ποσοστό εργοδοτών δεν τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εργοδοτική παραβατικότητα, επειδή λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι, είναι αναγκαιότητα η ικανοποίηση των αιτημάτων των υπαλλήλων αυτών. 

Είναι μεγάλος ο κίνδυνος  να διπλασιαστεί ο αριθμός των εργαζομένων που λείπει από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα και φυσικά υποβάθμιση συνολικότερα  του Τουριστικού Προϊόντος της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ είναι αλληλέγγυος στους διεκδικήσεις των  ξενοδοχοϋπαλλήλων προτάσσοντας ένα άλλο τουριστικό μοντέλο, μια διαφορετική ανάπτυξη του τουρισμού που δεν θα υποβαθμίζει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και στην οποία οι εργαζόμενοι θα αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξής του .      

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί